Perbincangan pengguna:175.139.180.10

Daripada Wikibooks
Pergi ke navigasi Pergi ke carian

Hai, dan selamat datang ke Wikibooks Bahasa Melayu! Terima kasih di atas sumbangan anda di Wikibooks:Rak bahasa pengaturcaraan. Saya berharap anda menyukai tempat ini dan akan membuat keputusan untuk terus menyunting. Di bawah ini disenaraikan beberapa laman yang mungkin anda berminat untuk layari:

Wikibooks membenarkan anda untuk meneruskan sumbangan tanpa log masuk, tetapi anda sangat digalakkan untuk membuka sebuah akaun. Proses membuka akaun adalah sangat mudah dan percuma tanpa memerlukan anda untuk mendedahkan maklumat peribadi. Sila rujuk di sini untuk garis panduan penuh mengenai kelebihan membuka sebuah akaun. Jika anda membuat suntingan tanpa log masuk, alamat IP akan digunakan untuk mengenalpasti anda.

Saya berharap anda gembira menyunting di sini dan menjadi seorang anggota Wikibuku! Sila tandatangani mesej anda di laman perbincangan dengan menaip empat tilde (~~~~); ini akan secara automatik menghasilkan alamat IP anda (ataupun nama pengguna jika anda log masuk) berserta tarikh suntingan. Jika anda memerlukan sebarang bantuan, sila rujuk pada laman bantuan atau bertanya di kedai kopi, ataupun anda juga boleh mengajukan soalan terus kepada saya di laman perbualan saya. Selamat menyumbang dan sekali lagi selamat datang! ...Aurora... (bincang) 02:39, 30 April 2013 (UTC)[balas]


Ini laman perbincangan bagi pengguna tanpa nama yang belum cipta akaun lagi, atau yang tidak menggunakannya. Oleh itu, kami perlu menggunakan alamat IP berangka untuk mengecam mereka. Alamat IP sebegini boleh dikongsi oleh beberapa pengguna. Jika anda ini pengguna tanpa nama dan rasa bahawa ulasan tiada kaitan telah ditujukan kepada anda, sila cipta akaun atau log masuk untuk mengelakkan kekeliruan kelak dengan pengguna tanpa nama yang lain.